Y Ü K L E N İ Y O R

ULAŞILAMAZ HEDEFLER BELİRLEMEK

ULAŞILAMAZ HEDEFLER BELİRLEMEK
24 Temmuz 2021

ULAŞILAMAZ HEDEFLER BELİRLEMEK

Ulaşılamaz Hedefler Belirlemenin Dayanılmaz Algısı

Hedef belirlemek, hayatınızın her alanında başarıya giden en hızlı yol olabilir.Ama bence çoğumuz sürece doğru yaklaşmıyoruz. Hedefler inanılmaz derecede güçlü olabilir ama aynı zamanda büyük bir engel de olabilirler. Doğru mental hazırlık olmadan, herhangi bir hedef belirlememiş olmanızdan daha kötü durumda olabilirsiniz.İşte sizi sürekli olarak kendinizin en iyi güncel durumda olmaya itecek bir yazı ile karşınızdayım.

1.Yaklaşım Background (Arka Plan)

Yaklaşım tarzımız ve arka planda yaptığımız işler aslında bizlerin özgeçmişidir. Arka planda geçmişte yapılan işlerin bir sonraki evrede karşımıza olumlu veya olumsuz yönleri mutlaka belirecektir.Hedef belirleme süreçlerinde meditasyon, yürüyüş, günlük tutma ve yazma gibi günlük uygulamalara yoğun bir şekilde odaklanmaktan geçiyor. Ama her gün meditasyon yapmak ya da her gün 30 dakikalık bir yürüyüşe çıkmak için bir hedef belirlemek, sizleri yorabilir belirli zaman dilimlerinde yapılması önem arz ediyor. Bu durumda Hedefe ulaşsak da ulaşamasak da önemli değil.Hedeflerinize ulaşacağınızı düşünmüyorsanız bile, onları yine de belirlemek daha iyidir, çünkü bir şeyler yapmak her zaman hiçbir şey yapmamaktan daha iyidir.

2.%100 kuralını reddetmek

Hedef belirleme ve alışkanlık oluşturma alanındaki birçok insan, %100 kuralına uymayı savunuyor  alışkanlıklarımıza ve hedeflerimize her zaman %100 bağlı kaldığımız ve bu yüzden asla yapıp yapmamamız gerektiğine karar vermek zorunda kalmama fikri bizleri işleri yarı yolda bırakmamıza neden olmaktadır.Teoride harika bir fikir olsa da ( bu yaklaşımı savunan bir makale bile yazdım ), her zaman pratik veya faydalı değildir.%100 kuralıyla ilgili sorun, dün bulduğum gibi, başaracağımızdan tamamen emin olmadığımız hedefler belirlemeyecek veya alışkanlıkları benimsemeyeceğiz.Mükemmel olmak için değil, daha iyi bir insan olma yolunda bize rehberlik edecek hedefleriniz olmalı.

3.Ya hep ya hiç zihniyetinin rolü

Bu, burada bahsettiğim Ya Hep Ya Hiç Zihniyeti ile ilgilidir .Bu zihniyet büyümemize zarar veriyor.Çok sık, alışkanlıklarımız ile ya hep ya hiç döngüsüne gireriz. Sorun döngü değil; sorun şu ki, bir şeyi mükemmel yapamıyorsanız, o zaman hiç yapmamalısınız algısıdır.Alışkanlıklarınızın değerli olmaları için mükemmel olmaları gerekmez.Örneğin, bugün bir saat çalışmak yerine sadece 20 dakikanız varsa, 20 dakika 0 dakikadan çok daha iyidir.

Seyahat ediyorsanız ve bir meditasyon gününü kaçırırsanız, eve döndüğünüzde yolunuza devam edin. Çoğu zaman yapmak, hiçbir zaman yapmamaktan iyidir.Sertliği bırakın. Hedefler faydalı olmak için belirli bir şekilde görünmeleri gerekmez.Yine, bir şeyler yapmak her zaman hiçbir şey yapmamaktan daha iyidir.

4.Hedef belirlemeye nasıl yaklaşmalıyız

Hedefler yol göstericidir her şeyin başı ve sonu değil.

Gitmek istediğimiz yönü vurgularlar, bir insan olarak değerimizi belirleyen standartlar değildirler.

5.İşte yapabilecekleriniz

Esnek olun: Sizin için en önemli alanlarda sizi daha iyi olmaya itmek için hedefler kullanın, ancak onları esnek tutun  hedefler asla katı olmamalı, aksine o anda ihtiyacımız olan şeyle gelgit ve akıp gitmelidir.

Sürekli düşünün: Mevcut hedeflerimi yeniden yazdığım aylık bir incelemem var; Artık benimle yükselişe girmiyorlarsa veya anlamlı değillerse, onları değiştiririm. Bazen hedeflerim her ay değişiyor. Zamanımıza değmeyen bir şeyin peşinden koşmanın bir anlamı yok.

Kuralları takip edin 80/20 prensibi:Bazı hedeflerin mükemmel olması gerekmez. Zamanın %80 %20 pareto kuralını okumanızı tavsiye ederim. Az görünen bazen çoğunluğa etki edebilir ve tüm yaşantınızın yönünü değiştirebilir.